TAİ'den Gazi Üniversitesi'yle Birlikte 15 Üniversiteyle İşbirliği
25 Ocak 2018 | 14:34


Milli Muharip Uçak başta olmak üzere yeni projeler için kolları sıvayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), ihtiyaç duyduğu binlerce mühendisin yetişmesi için mühendis eğitiminde öne çıkan, içinde Gazi Üniversitesi'nin de bulunduğu 16 üniversiteyle protokol imzaladı.

Protokol kapsamında, Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Ticaret, İstanbul Teknik, Orta Doğu Teknik, TED, TOBB ETÜ, Türk Hava Kurumu, Yıldırım Beyazıt ve Yıldız Teknik üniversiteleri ile iş birliği yapılacak.

T625 Genel Maksat Helikopteri'nin ilk uçuşunu bu yıl yapmayı planlayan TAI'nin elindeki işler, Milli Muharip Uçak, Jet Eğitim ve Yakın Hava Destek Uçağı Geliştirme Projesi (HÜRJET), Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İnsansız Hava Aracı, 10 Ton Sınıfı Genel Maksat Helikopteri Projesi, ATAK-2 ve uydu projeleriyle daha da artacak.

TAI Genel Müdürü Kotil, HÜRJET için de bin mühendis gerektiğini, önümüzdeki dönemde toplamda 5 helikopter projesi yürüteceklerini vurgulayarak, "Bu projelerimizi gerçekleştirebilmemiz için 2 bin olan mühendis sayımızı 12 bine çıkartmamız gerekiyor. Geçen yıl yaklaşık 500 mühendis aldık." diye konuştu.


Haberin devamı için linke tıklayınız.

https://aa.com.tr/tr/ekonomi/tai-turkiyeyi-ucuracak-muhendisleri-yetistirecek/1040603

https://www.memurlar.net/haber/724110/tai-turkiye-yi-ucuracak-muhendisleri-yetistirecek.html

kaynak: Anadolu Ajansı

background image