Staj Teslim - Değerlendirme Kuralları ve Takvimi
25 Eylül 2019 | 10:50

STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Staj raporlarının teslimi ve değerlendirilmesi ile ilgili kurallar ve uygulama takvimi aşağıda verilmiştir.

STAJ RAPORLARININ TESLİMİ

1. Staj raporu Makina Mühendisliği Bölümü RAPOR TASLAĞI VE YAZIM KURALLARI’na göre hazırlanacaktır.
  1. Raporun ELEKTRONİK KOPYASI (PDF) hazırlanarak Makina Mühendisliği Bölümü STAJ BİLGİ SİSTEMİ’ne yüklenecektir. (Not: Elektronik kopyası Staj Komisyonunca belirlenen tarihe kadar sisteme yüklenmeyen raporlar değerlendirmeye alınmayacaktır.)
  1. Raporun BASILI KOPYASI KURULUŞ YETKİLİSİNE onaylatılacaktır. (Not: Basılı ve elektronik kopyaların aynı olması gerekmektedir. Elektronik kopyada bir güncelleme yapılıdığında rapor kuruluş yetkilisine tekrar onaylatılmak zorundadır.).
  1. Raporun BASILI KOPYASI Makina Mühendisliği Bölümü STAJ KOMİSYONU tarafından ilan edilen tarihler arasında Makina Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşlerine İmza karşılığı teslim edilecektir. (Not: ÖĞRENCİ DERS KAYITLARI sırasında ilgili STAJ dersine kayıt yaptırmayan öğrenicilerin staj raporları teslim alınmayacaktır. Kayıtlar sırasında ilgili STAJ DERS SEÇİMİNİN yapılması gerekmektedir.)

STAJ RAPORLARININ ÖN İNCELEMESİ

1. Raporlar Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu tarafından ön incelemeye tabi tutulacaktır.
  1. Ön inceleme sonucunda KOPYA (birbirleriyle ya da önceki dönemlerde yapılmış stajlarla aynı içeriğe sahip) olduğu belirlenen raporlar ilan edilerek öğrencilerin raporlarını Staj Komisyonunca belirtilen tarihe kadar düzeltmeleri istenecektir.
  1. İlan edilen tarihe kadar DÜZELTİLMİŞ RAPORLARIN elektronik kopyaları staj bilgi sistemine yüklenecek, basılı ve kuruluş yetkilisine onaylatılmış kopyaları ise öğrenci işlerine imza karşılığı teslim edilecektir.
  1. DÜZELTİLMİŞ RAPORLAR tekrar ön incelemeye alınacaktır. Tekrar KOPYA çıkması durumunda öğrencinin stajı başarısız sayılacak ve öğrenci hakkında idari işlem başlatılacaktır.

STAJ RAPORLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Ön inceleme sonucunda uygun bulunan raporlar Makina Mühendisliği Bölümü STAJ DEĞERLENDİRME KRİTER’lerine göre değerlendirilecektir.
  1. Bu değerlendirme sonucunda öğrencinin notu belirlenerek Staj Komisyonu tarafından ilan edilecektir.
  1. İlan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılacak itirazlar Staj Komisyonu tarafından incelenerek sonuçlandırılacaktır.
  1. Kesinleşmiş staj başarı notları öğrenci bilgi sistemine Rektörlükçe ilan edilen tarihler arasında girilecektir.

RAPOR TESLİM VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

14 – 18 Ekim 2019 Staj raporlarının teslimi (Elektronik kopyalar Staj Bilgi Sistemine yüklenecek, Basılı kopyalar ise Makina Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşlerine teslim edilecektir.)
23 Ekim 2019 KOPYA olduğu belirlenen staj raporlarının ilan edilmesi.
28 Ekim - 01 Kasım 2019 Düzeltilmiş raporların teslimi (Elektronik kopyalar Staj Bilgi Sistemine yüklenecek, Basılı kopyalar ise Makina Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşlerine teslim edilecektir.)
04 -29 Kasım 2019 Staj raporlarının değerlendirilmesi.
04 Aralık 2019 Staj değerlendirme notlarının ilan edilmesi
04 - 18 Aralık 2019 Staj değerlendirme notuna itiraz dilekçelerinin verilmesi

MEZUN DURUMUNDAKİ ÖĞRENCİLER

Mezun durumundaki öğrencilerin staj ders kaydı yaptırmasına gerek yoktur. Stajlarının tamamlayan öğrenciler Staj raporlarını mezun durumunda olduklarını belirtir dilekçe ile Staj Komisyonuna teslim edeceklerdir. Staj komisyonunca raporları değerlendirilen öğrencilerin notları öğrenci bilgi sistemine yüklenmek üzere Fakülte Öğrenci İşlerine gönderilecektir.

2018 YAZ DÖNEMİNDE STAJ YAPMIŞ 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ (2018-2019 Güz Yarıyılın da 2. Sınıf, 3. Dönem ders kaydı yaptıranlar)

2018 Yaz Döneminde Staj Yapmış 1. Sınıf Öğrencileri müfredat değişikliği nedeniyle 2018-2019 Güz döneminde Staj ders kaydı yapamadıkları için notları öğrenci bilgi sistemine işlenememiştir. Bu durumdaki öğrencilerin ders kayıtları sırasında MM 399 Staj 1 dersine kayıt yaptırmaları ve 14 – 18 Ekim 2019 tarihleri arasında ekte örneği verilen dilekçeyi doldurarak Makina Mühendisliği Öğrenci İşlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Dilekçeyi indirmek için tıklayınız...