Rowan Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programları Duyurusu
19 Şubat 2018 | 15:48

Rowan Üniversitesi (New Jersey, ABD) Mühendislik Fakültesi yüksek lisans ve doktora programlarına burslu öğrenciler aramaktadır.

Bir devlet üniversitesi olan Rowan Üniversitesi’nde aşağıdaki yüksek lisans ve doktora programları burs imkânı sunmaktadır:

Yüksek Lisans Programları:

Mühendislik Doktora Programı:

Bu program altında, öğrenciler aşağıdaki alanlardan birini seçebilirler:

• Biyomedikal Mühendisliği
  • Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • İnşaat ve Çevre Mühendisliği
  • Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği

Doktora programı ile ilgili daha geniş bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz: P.h.D. Engineering

Öğrenciler için bu eğitimin maliyet hesabını aşağıda görebilirsiniz. Yüksek lisans öğrencileri yıllık $9,000’in üstünde bir harç desteği alırken, doktora öğrencilerinin tüm masrafları üniversite tarafından karşılamaktadır (100% harç desteği ve aylık maaş yoluyla).

Masraflar (ABD Doları)

Yıllık Maliyet (Burssuz)

Burs desteği

Burslu Toplam yıllık maliyet

Yıllık Yüksek Lisans öğrenim ücretleri ve harçlar

$15,132

$9,348 (harç desteği)

$3,000 (harçlar) + $2,784 (öğrenim ücretleri) = $5,784

Yıllık Doktora öğrenim ücretleri ve harçlar

$15,132

$15,132 (harç desteği) ve ek olarak yıllık $30,000 maddi yardım = $45,123

$0

Ortalama konaklama ve yemek maliyeti

$9,000 (konaklama)+ 4,000 (yemek) = $13,000

$13,000

Ortalama sağlık sigortası ve ders kitapları maliyeti

$3,500

$3,500

Toplam yıllık maliyet

Burssuz yıllık maliyet= $31,632

Toplam yıllık burs desteği:

Mastır: $9,348

Doktora: $45,123

Her şey Dahil (harçlar, eğitim ücretleri, konaklama, yemek sigorta, kitaplar) Burslu toplam yıllık maliyet:

Mastır: $22,284

Doktora: $0

Başvuru Şartları:

İlgilenen öğrenciler mastır ya da direkt olarak doktora programına başvuru yapabilirler. Başvuru için gerekenler:

• Online başvuru https://admissions.rowanu.com/user/register
  • Yüksek lisans ya da doktoraya başlama tarihinden önce alakalı bir alanda lisans diploması (su anda 4. sınıfta olan öğrenciler de donem bitmeden ve mezun olmadan da başvuru yapabilirler)
  • Lisans Transkripti
  • Öğrencinin CV’si
  • Öğrencinin kariyer hedeflerini anlatan bir mektup (neden bu programa katılmak istiyor, gelecekteki planlarına bu programın katkısı ne olacak, vs.)
  • İki tavsiye mektubu (Mühendislik lisans programındaki akademik personelden olması tercih edilir)
  • Lisans programı not ortalaması 4 üzerinden 3 olması tercih edilir. Daha düşük not ortalaması olan öğrenciler de değerlendirilecektir. 4 üzerinden 2.5 not ortalamasının altında kalan öğrencilerin kabul alma şansı çok düşüktür.

İletişim Bilgileri:

Yüksek lisans ya da doktora programlarıyla ilgilenen öğrencilerimiz, aşağıda görülen ilgili program koordinatörüyle iletişime geçebilirler.

Gokhan Alkanat (alkanat@rowan.edu) emailde “cc” kısmına eklenmesi tavsiye edilmiştir.