MM453 Bilgisayar Destekli Tasarım Sunumları Gerçekleştirildi
29 Ocak 2013 | 15:30

2012-13 Akademik Yılı Güz Dönemi itibariyle, Makina Mühendisliği Bölümü'nde MM453 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM dersini alan 4. sınıf öğrencilerimiz endüstriyel firmalar ile birlikte çalışarak proje hazırlamaya ve sunmaya başlamıştır.

İlki 11 Aralık 2012 Salı günü Dekanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sunumlarda, aşağıdaki proje başlıkları anlatılmış ve bölüm öğrencilerimiz ve akademik personel tarafından izlenmiştir:

  • Soğutma Ünitesi Kapı Kolu ve Menteşesinin Yeniden Tasarlanması - Firma: ETS MÜHENDİSLİK

  • Su Tankı Tasarımı - Firma: EFOR MAKİNA

  • Vanalar İçin Bir Sızdırmazlık Test Cihazı - DB MÜHENDİSLİK

 

Sunumlara ilgili firmanın yetkilileri de katılmakta ve öğrencilerin genel başarılarını not vererek değerlendirmektedir. Ayrıca proje ekibindeki öğrenciler de birbirlerine puan vermektedir. Sunumların arasında ikram da yapılmaktadır.

11 Aralık 2012 günü gerçekleştirilen sunumları Bölüm Başkan Yardımcımız Doç.Dr. Abuzer ÖZSUNAR da izlemiştir.

Sunumlar 3 hafta boyunca her Salı sabah 08:30-12:30 arası yapılmaya devam edilecektir.


Proje ekiplerine ve firma yetkililerine yapılan anketlere verilen bazı yanıtlar aşağıdadır:

Firma yetkilisi: "Öğrencilerin mühendislik anlayışını sahaya inerek daha verimli hale getirecek bu uygulamayı ciddi anlamda takdir ettik."

"Mühendislik öğrencileri okulda aldıkları teknik eğitimi üretim süreçlerini gözleyerek AR-GE çalışmalarına daha çok odaklanmalılar."

Proje ekibi öğrencilerinden: "Bu çalışma lisans eğitimi boyunca teorik olarak elde ettiğimiz bilgilerin ete kemiğe bürünmesi anlamında önemli katkılar sağladı. Bir tasarım yapma aşamasında gösterilmesi gereken özen, dikkat ve ayrıntılar yönüyle tecrübeler kazandık."

"Bu dersi almak isteyen öğrenciler tasarım yapmanın kendilerine sağlayacağı avantakların farkında olmalı. Bu, gerçek bir tasarım ve üretimi görme adına bizlere sunulmuş bir fırsattı."

"Çalışmamız sırasında yoğun bir şekilde katı modelleme yazılımlarını kullandığımız için bu programlardaki yetkinliğimiz arttı. Dersi alacak öğrenciler, hiçbir şeyin hazır verilmesini beklemeyip her işlemi kendileri yapmaya hazırlıklı olmalı."

Dersi alan ve sunumlara katılan tüm öğrencilerimize, sayın firma yetkililerine ve dersin öğretim üyesi Y.Doç.Dr. Yusuf USTA'ya teşekkür ederiz.

Fotoğrafların her hakkı saklıdır. Hiçbir şekilde bir kısmı veya tamamı çoğaltılamaz veya izin alınmaksızın tanıtım amaçlı kullanılamaz.

background image