Lisans Eğitimi

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Lisans programı, öğrenciye mesleki deneyim kazandırmak ve lisansüstü çalışmalarına hazırlamak amacıyla temel Makina Mühendisliği bilgilerini vermek için düzenlenmiştir. Bölümümüz derslerinde teorik bilgiler vermenin yanı sıra uygulamaya yönelik çalışmalar, laboratuar çalışmaları, grup proje çalışmaları ve bilgisayar uygulamaları yaptırılmaktadır.

Özgörev

Araştırma ve geliştirme etkinlikleri ile yüksek düzeyde bilgi ve teknoloji üretip kullanabilen, ulusal ve uluslararası sanayi ve araştırma kurumlarında, tasarım ve üretim uygulamalarında öncülük ve önderlik yapabilen; çevreye duyarlı çözüm geliştirebilen Makine Mühendisleri yetiştirmek.

Özgörüş

Uluslararası düzeyde eğitim veren, araştırmalar yapıp bilgi üreten, bunları yayımlayarak topluma ve insanlığa hizmet eden ve ulusal ihtiyaçlara uygun teknolojik gelişmeyi vurgulayan benzeri kurumlar arasında öncü bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.

Lisans Programı

Programın Amaçları

1. Mesleki konularda önderlik ve öncülük yeteneklerine sahip, girişimci, serbest mühendislik hizmetleri verebilen, yönetici ve liderlik görevi üstlenebilen,

2. Güçlü temel mühendislik bilgileri sayesinde mekanik, imalat ve enerji konularında kamu ve özel sektörde tercih edilen,

3. İleri teknolojilere hakimiyeti ve araştırma yeteneği ile mühendislik problemlerini tanımlayıp çözmekte bilimsel yaklaşımları kullanabilen,

4. Çalışmalarında, ekonomi, verim, çevre, sosyal ve etik boyutları da göz önüne alarak akılcı çözümler üretebilen,

Makine Mühendisleri yetiştirmektir.

Tasarım Kriteri Sağlama

1. Öğrenciler mezuniyet için tasarım kriterlerini sağlamalıdır.

2. Her öğrenci iki adet tasarım dersi alarak tasarım kriterini yerine getirecektir.

3. Bu tasarım kriteri derslerinden birinin Mekanik Grubundan, diğerinin Isı Grubundan olması zorunludur.