Kısa Tanıtım Bilgileri

Bu başlıklardaki detaylı bilgilere bölüm websayfasında ilgili menü ve bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Bölüm Kuruluş Tarihi

1966

Misyon

Araştırma ve geliştirme etkinlikleri ile yüksek düzeyde bilgi ve teknoloji üretip kullanabilen, ulusal ve uluslararası sanayi ve araştırma kurumlarında, tasarım ve üretim uygulamalarında öncülük ve önderlik yapabilen; çevreye duyarlı çözüm geliştirebilen Makine Mühendisleri yetiştirmek.

Vizyon

Uluslararası düzeyde eğitim veren, araştırmalar yapıp bilgi üreten, bunları  yayımlayarak topluma ve insanlığa hizmet eden ve ulusal ihtiyaçlara uygun teknolojik gelişmeyi  vurgulayan benzeri kurumlar arasında öncü bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.

Tamamlanan ve Yürütülen Ulusal - Uluslararası Projeler / Patentler

200’den fazla proje yürütülmüştür. Sürdürülen TÜBİTAK, BAP projeleri mevcuttur.  Akademik personelimizin almış olduğu patentler ve çok sayıda ödüller bulunmaktadır. Projeler, alınan ödül ve patentler ile ilgili detaylı bilgi Akademik Personelimizin web sayfalarından edinilebilir.

Çalışma Alanlarımız

Makina Teorisi ve Dinamiği, Konstrüksiyon ve İmalat, Mekanik, Termodinamik, Enerji

Açılan Dersler

Program Yeterlilikleri

Laboratuvar

İmkânları

Bölüm laboratuarlarının 6’sı derslikler binasında, 13’ü ise laboratuvar binasındadır.

Mevcut laboratuvarlarımız: Aerodinamik Laboratuvarı, Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı, Bilgisayar Laboratuvarı I, Bilgisayar Laboratuvarı II, Lisansüstü Bilgisayar Laboratuvarı III, Deneysel ve Sayısal Isı Transferi Laboratuvarı, Güneş Enerjisi Uygulamaları Laboratuvarı, Isı Bilimleri Laboratuvarı, Isıl Güç ve Emisyon Laboratuvarı, İçten Yanmalı Motorlar ve Otomotiv Laboratuvarı, Laser Doppler Anemometrisi (LDA) ve Partikül Hızı Görüntüleme Tekniği (PIV) Laboratuvarları, Malzeme-Metalografi Laboratuvarı, Mekanik-Mukavemet Laboratuvarı, Mekanik Titreşimler ve Gürültü Kontrol Laboratuvarı, Mekanizmalar ve Makina Dinamiği Laboratuvarı, Prof. Dr. Yücel ERCAN Otomatik Kontrol Laboratuvarı, Takım Tezgâhları Laboratuvarı, Prof. Dr. Süleyman SARITAŞ Toz Metalürjisi Laboratuvarı, Öğrenci Laboratuvarı.

Laboratuvarlarımız >>

Öğretim Elemanları

Düzenlenen Etkinlikler

Etkinlikler listesi >>

Anabilim Dalının Türkiye ve Dünyadaki Yeri

Makina Mühendisliği Bölümü, Türkiye’deki makina mühendisliği anabilim dalları arasında ilk beş arasında yer almaktadır.

İletişim Bilgileri

Adres: Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü Kat: 4 Eti Mah. Yükseliş Sokak, No:5 06570 Maltepe, ANKARA

Tel: 0090 312 5823430

Faks: 0090 312 2319810