KAYITLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA !
19 Eylül 2018 | 16:39

Üniversitemiz Senatosunun 05/10/2017 tarih ve 13 sayılı toplantısında kabul edilen "Program Açma/ Kapatma, Müfredat Oluşturma ve Güncelleme Yönergesi" hükümleri uyarınca 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz programlarında geniş çaplı bir müfredat güncelleme çalışması yapılmıştır. Bu çalışma nedeniyle, 20-21 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak ders kayıtlarında öğrencilerin daha önce alarak başarısız oldukları dersler (tekrarlı dersler), Öğrenci Bilgi Sistemindeki ders alma ekranına önceden atanmayacaktır.

Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin altıncı fıkrası "Öğrenci, ders alma işlemleri sırasında, birinci sınıf yarıyıllarındaki tüm dersleri almak zorundadır. Öğrenci; alarak başarısız olduğu, devam şartını sağlamadığı ve hiç almadığı ders/dersleri öncelikli olarak almak zorundadır.

Bu dersler, farklı dönem derslerinden ise en alttaki dönem derslerinden başlamak şartı ile bulundukları döneme ait dersleri alır.

Danışmanın onayıyla her eğitim-öğretim dönemi için alt yarıyıl derslerinden sadece bir dersi, bir kez ertelenebilir''.