G-MOBİL Ödülle Döndü
3 Ağustos 2016 | 10:35

G-MOBİL ÖDÜLLE DÖNDÜ

4-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında İzmir Yarış Pisti'nde TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen 'Formula - G Güneş Arabaları Yarışı'nda Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Teknoloji Topluluğu Makina Mühendisliği öğrencileri tarafından öncülük edilerek yapılan G-Mobil II adlı araç ile 26 takım arasından 6'ıncılığı elde etmiş ve büyük bir başarı sağlamıştır.

Proje Yöneticileri: Gürhan Yılgın (Takım Kaptanı), Serhat Naim Seloğlu, Oğulcan Söylemez. Tasarım: Göksu Emre Özkan. İmalat Ekibi: Can Soyer, Volkan Avcı, Furkan Akkoyunlu, Engin Erdevir, Özgür Kesebir, Tuğçe Çetin, Savaş Koparal Dündar, Serhat Ünal. Sponsorluk Ekibi: Pelin Balcı, Övünç Şanlı, Canan Gerçik. Danışman Öğretim Üyesi: Y. Doç. Dr. İbrahim ATILGAN.

ARACIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ: Boyutları: 530 cm – 165 cm – 65 cm, Yerden Yükseklik: 11 cm. Ağırlığı: 204 kg. Doruk (maximum hız): 56 km/h. Motor Gücü: 2200 W. Motor Ağırlığı: 3,4 kg. Tekerlek Çapı: 15 inç. Şasi Ağırlığı: 44 kg. Toplam Güneş Panel (PV) Gücü: 1000 W. Güneş Paneli Verimi: %17. Toplam Güneş Paneli Ağırlığı: 85 kg. Süspansiyon Sistemi: Önlerde çift salıncak, arkada yok. Dış Kabuk Malzemesi: Polikarbon. Akü Kapasitesi: 1000W. Akü Sayısı ve Tipi: 12 Adet, 12 V, 7A (Kuru Tip). Hız Kontrolü: 5 kademeli anahtarlama. Fren Sistemi: Ayaktan kontröllü, üç tekerde disk fren ve arka tekere bağlı el freni. Güvenlik: Ön ve arka rol barlar, uzay kafesi şasi, beş noktalı emniyet kemeri. Dingil Açıklığı: 2.60 m. (Kasım 2009)