Bölüm Tarihçesi

Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü, 1966-1973 yılları arasında çeşitli isimler adı altında (Zafer, Yükseliş ve Ankara) Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulları bünyesine bağlı olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. 1973-1982 yılları arasında ise Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, 1982-2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve 2009 yılından bu yana Gazi Ünversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde makina mühendisliği eğitimi verilmektedir. 1992-93 öğretim yılından sonra normal öğretime ek olarak ikinci öğretim programına öğrenci alınmıştır. 1993-94 öğretim yılından itibaren, her iki öğretim programında, kısmi yabancı dilde (İngilizce) eğitim-öğretim verilmeye başlanmıştır.

Gazi Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü'nün 1983 yılında faaliyete geçmesiyle Makina Mühendisliği Bölümü'nde Türkçe lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitim-öğretim verilmeye başlanmıştır.

2014 yılı itibarıyle, Makina Mühendisliği Bölümü İkinci Öğretim Lisans Programı kapatılmış olup 2014-15 Güz döneminden itibaren İkinci Öğretime öğrenci alımı durdurulmuştur.

2015 yılından itibaren bölümümüzde %100 İngilizce lisans ve lisansüstü eğitim programları açılmıştır.