Bölüm Öğrencilerimizden Eş Zamanlı Hareket Eden Robot Takımı Tasarımı
31 Temmuz 2013 | 11:55

Fakültemiz Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri Özgür Tuncel, Hasan Bölükbaşı ve Ümit Müfit Güzey "Eş zamanlı Hareket Edebilen Robot Takımı" tasarlamışlardır.

"Eş zamanlı Hareket Edebilen Robot Takımı" konulu bu projede amaç, kraliçe robotun, diğer iki işçi robotu kontrol etmesi ile birlikte bir dans koreografisi oluşturmaktır. Bu amaca yönelik olarak robotların mekanik, elektronik ve yazılımsal tasarımlarının grup tarafından özgün bir biçimde tasarlanması hedeflenmiştir.

• Robotların mekanik tasarımı için ön taraftan servo motora bağlı tekerlek ile yönlendirme sağlanmıştır.
  • Arka tarafa konulan motor yardımı ile de robotlar tahrik edilmiştir.
  • Buna uygun olan şase tasarlanıp, imal ettirilmiştir.
  • Elektronik tasarım da mekanik tasarım gereğince kullanılacak olan DC ve Servo motor için uygun olan devre tasarımı gerçekleştirilmiştir.
  • Robotların birbiri ile haberleşmesi için RF modüller kullanılmıştır.
  • Ek olarak robotların dışarıdan kontrolü için bir kumanda tasarlanmıştır. Yazılımsal tasarımda ise kraliçe robotun işçi robotları kontrolü için gerekli algoritmalar oluşturulmuştur.