Bilgisayar Destekli Malzeme Seçimi Semineri Gerçekleştirildi
18 Nisan 2016 | 12:29

14 Nisan 2016 Perşembe günü Dekanlık Toplantı Salonu'nda, ONATUS Öngörü Teknolojileri A.Ş. firmasının katkılarıyla, 4. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak "Bilgisayar destekli Malzeme Seçimi" konulu seminer düzenlenmiştir. Seminere 54 öğrencimiz ve Doç. Dr. Oğuzhan YILMAZ, Dr. Serra TOPAL katılmıştır.

Günümüz teknolojilerinde malzemelerin hızlı gelişiminin takip edilmesinin önemi açıktır. Mühendislik problemlerinin çözümünde ve tasarım aşamalarında malzemenin doğru olarak seçilmesi için çelitli platformlar geliştirilmiştir ve gerek yurtiçi, gerek yurtdışı sanayisince etkin bir şekilde kullanılmaktadır. ONATUS firmasından gelen Malzeme ve Metalürji mühendisi Onur ÖZTÜRk tarafından yapılan sunumda CES Selector 2016 yazılımı tanıtılmış, malzeme seçimi örneklendirilmiştir ve örnek uygulama yapılmıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz.