ASME Türkiye Şubesinden Duyuru
27 Ağustos 2012 | 14:43

Bilindiği üzere Uluslararası Amerikan Makine Mühendisleri Derneği (ASME), dünya üzerinde 120.000'in üzerinde üyesi bulunan köklü bir meslek örgütüdür. Faaliyetlerinin içerisinde öğrencilere yönelik olanlara özel bir önem veren ASME, yıllık kongre ve sergisi (IMECE) kapsamında dünya çapında katılımın teşvik edildiği bir de Öğrenci Tasarım Yarışması (SDC) düzenlemektedir. Biz de, ASME Türkiye Şubesi Derneği olarak son iki senedir, bu yarışmaya ülkemizden katılan takımlara maddi destek sağlamaktayız.

2010 ve 2011 yıllarında Avrupa Bölgesi Öğrenci Profesyonel Gelişim Konferansları kapsamında yapılan elemelerde (SPDC, Student Professional Development Conference), Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri galip gelmiş ve finallerde Avrupa bölgesini temsilen yarışmaya hak kazanmıştır. 2011 yılında yarışmaya katılacak olan takıma, ASME genel merkezinin sağladığının yanısıra, Türkiye Şubesi olarak biz de 1.500-USD seyahat ve konaklama desteğinde bulunmaktayız.

Son iki senede ulaşılan başarı ve yaşanan tecrübelerde, SDC'nin öğrencilerin tasarım kabiliyetlerine ciddi bir katkı sağladığı da gözlenmiştir. Bunun yanısıra, danışman hocaların önderliğinde yarışmaya hazırlanan öğrencilerin, takım çalışmasına yatkınlığı artmış ve uluslararası bir yarışmada yer almak suretiyle, yurtdışındaki meslektaşlarıyla etkin iletişim kurma vasıflarında da ciddi gelişmeler gözlenmiştir. Öyle ki, yarışmaya iki senedir katılmakta olan Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde, yarışma projesinin konusu dördüncü sınıfların hem tasarım derslerinde hem de bitirme projesi kapsamında değerlendirilmektedir.

Bu bilgiler ışığında, bölümünüz öğrencilerinin de yarışmaya katılımının teşvik edilmesi, hem öğrencilerin mesleki gelişimleri hem de bölümün uluslararası tanınırlığı açılarından olumlu sonuçlar doğuracağı düşüncesindeyim. SDC'nin ülkemizde etkin bir şekilde duyurulması ve ilgili makine mühendisliği son sınıf öğrencilerinin desteklenmesi, bu açılardan kanaatimce büyük önem arz etmektedir. Konu ile ilgili ASME Avrupa Bölge temsilciliğince hazırlanmış olan bir ilanı da bu vesile ile iletirken, daha detaylı bilgi edinmek için bana ya da derneğimizin öğrenci ilişkileri sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Nezih Topaloğlu'na (E-Posta >>) ulaşabilirsiniz.

background image