ASHRAE Öğrenci Tasarım Yarışması 2016'da 3.lük Elde Ettik
2 Ağustos 2016 | 07:52

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Atilla BIYIKOĞLU'nun ilgili yarışmada elde edilen 3.lük derecesiyle ilgili mesajı:

 

Sayın Öğretim Elemanları,

Makine Mühendisliği Bölümü olarak İklimlendirme bilimi ile ilgili yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlere aktif katılım sağlamaktayız. Bu kapsamda, ASHRAE Turkish Chapter sponsorluğunda, 2015 yılı Mayıs ayında “Gazi University Mechanical Engineering Student Branch of ASHRAE” kurulmuştur. Gazi ME Student Branch üye sayısı 2016 Temmuz ayı itibarıyle 50 öğrenciye ulaşmıştır. Student Branch olarak 2016 yılında ASHRAE tarafından düzenlenen “ASHRAE Student Design Competition 2016” isimli yarışmaya “Applied Engineering Challenge”, “Design Calculations” ve “System Selection” kategorilerinde üç farklı ekiple katılım sağlanmıştır.

“ASHRAE Student Design Competition 2016” sonuçları Temmuz ayında ASHARAE web sayfasında “https://www.ashrae.org/membership--conferences/student-zone/design-competition/student-design-competition” açıklanmıştır. “Applied Engineering Challenge” kategorisinde “Gazi ME Student Design Project Team” 3. olmuştur. Yarışma ödül töreni, 28 Ocak-1 Şubat 2017 tarihleri arasında Las Vegas’da düzenlenecek olan  “the ASHRAE 2017 Winter Conference in Las Vegas, NV – Jan. 28-Feb. 1, 2017” konferansında yapılacaktır. 3. olan Proje Ekibinden sadece 1 kişi ASHRAE tarafından desteklenmektedir. Ekip temsilcisi olarak Aliihsan Yılmaz’ın konferans giderleri ASHRAE tarafından finanse edilecektir. Proje Ekibinin diğer elemanları ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Oğuz Turgut’a ait konferans giderleri için İSİB’den destek istenmiştir.

Dünya genelinde ASHRAE tarafından düzenlenen uluslararası prestije sahip bu yarışmada ilk kez 3.lük ödülünü ülkemize kazandıran ekibimizin tüm elemanlarının Las Vegas’ta düzenlenecek olan ödül törenine katılımı, bundan sonraki yarışmalara katılacak öğrencilerin motive olması ve ülkemizin temsil edilmesi açısından önemli bulunmaktadır.

Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü olarak, Proje danışmanı Prof. Dr. Oğuz Turgut’u ve Proje Ekip üyelerini (Fatih Aktaş, Aliihsan Yılmaz, Murat Ünver, Çağatay Pelioğlu, Tolga Coşkun) tebrik ediyorum.

Bilgilerinize sunulur,

Saygılarımla,

Prof. Dr. Atilla Bıyıkoğlu,

Makine Müh. Böl. Başkanı

Gazi Üniversitesi 

 

 

 

afiş tasarım: Samed KÖROĞLU

background image