Duyuru
2017-2018 Bahar Dönemi Staj Başvuru Esasları
2 Nisan 2018 | 16:52

2017-2018

STAJ BAŞVURU ESASLARI DUYURUSU

2017-2018 YAZ DÖNEMİNDE STAJ YAPACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Makine mühendisliği bölümü olarak zorunlu stajların onay, izleme ve değerlendirme süreçleri ‘’Staj Bilgi Sistemi’’ yazılımı kullanılarak yürütülmektedir. 2017-2018 yaz döneminde staj yapacak öğrencilerimizin kayıt ve onay süreçleri açıklamalı olarak tanımlanmıştır. Kullanılacak evraklar duyuru metninin altında örnek olarak verilmiştir.

Staj yapacak öğrencilerin aşağıdaki işlemleri takip ederek staj formlarını oluşturmaları gerekmektedir.

  1. Öğrenciler Makine Mühendisliği Bölümü web sayfasında;

https://mf-mm.gazi.edu.tr/posts/view/title/staj-yapacak-ogrencilerin-dikkatine-101909

ilan edilen Staj Başvuru Formlarını doldurarak Makine Mühendisliği Bölümü Öğrenci İşlerine (Oda 434) teslim edecekler ve staj bilgi sistemine girmek için gereken kullanıcı şifrelerini alacaklardır. (Son Gün 01.06.2018 Cuma)

NOT-1: Staj başvuru formlarında ilgili stajlar için (MM 200, MM 300 ve MM 400) gerekli olan minimum koşullar staj komisyonu tarafından belirlenmiş olup, öğrencilerimiz staj yapacakları ilgili kuruluşun bu koşulların sağlandığını imzaya aldıkları bu belge ile beyan ve taahhüt etmektedirler. (Son Gün 01.06.2018 Cuma)

NOT-2: Daha önce sistem şifresi alan öğrencilerimiz Staj başvuru formunu Bölüm öğrenci işlerine teslim ettikten sonra mevcut şifreleri ile sisteme girerek ilgili bilgilerini sisteme girebilirler.

  1. Öğrencilerin teslim ettikleri başvuru formlarında yer alan firma bilgileri sistemimizde kayıtlı olan ve aşağıda ilan edilen listede yer almıyorsa staj başvuru formunun öğrenci işlerine teslimi sırasında bölüm öğrenci işlerinde Mustafa Zafer,bey tarafından ilgili firmanın sistemde kayıt altına alınması gerekmektedir. (Son gün 01.06.2018)
  2. Öğrenciler ilgili şifrelerini kullanarak bölüm bilgisayar laboratuvarında sorumlu kısmi zamanlı çalışan öğrencilerimizden yardım alarak sisteme girip, kurumsal firma bilgileri ve kimlik bilgilerini kayıt altına alarak güncelleyeceklerdir. Öğrencilerin yanında kimliklerini getirmeleri önemlidir. (01.04.2018 – 01.06.2018 tarihleri arasında Makine Mühendisliği Bölümü Bilgisayar laboratuvarlarında yapılacaktır. Bu işlemler ilgili laboratuvarlardaki ders saatleri dışında gerçekleştirilecektir.)
  3. Öğrencilerimiz yapacakları staj ile ilgili kayıt işlemini sistem üzerinden gerçekleştirdikten sonra, sistemin hazırladığı staj formlarının çıktılarını alacaklardır.
  4. İlk aşamada çıktısı alınan bu formlar staj yapılacak kuruluşa onaylatılacaktır. Özellikle zorunlu staj formunun onaylatılması gerekmektedir.
  5. Staj yapılacak kuruluş tarafından onaylanan formlar Makine Mühendisliği öğrenci işlerine onaylatılacak (kaşe imza) ve Zorunlu Staj Formu Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşlerine teslim edilecektir. (son gün 01.06.2018)
  6. Sistemden çıktısı alınan formların içerisinde yer alan Staj başarı belgeleri staj sırasında kuruluşa teslim edilecek, stajdan sonra ise bölüm ve öğrenci işleri kopyaları kapalı zarf içerisinde kurum veya öğrenci tarafından Makine Mühendisliği Öğrenci İşlerine teslim edilecektir.
  7. Zorunlu staj prim formu https://mf.gazi.edu.tr/posts/view/title/belgeler-%2F-formlar-4927 adresinden temin edilip doldurulacaktır. Bu belge ilgili kurumunuza teslim edilecektir.
  8. Staj değerlendirme sayfası staj raporunun içerisine eklenecektir. Stajların değerlendirilmesi ile ilgili bilgiler daha sonra duyurulacaktır.

 

NOT: Staj kayıt, onay süreci ve son tarihler yukarıdaki esaslar ile tüm detayları ile tanımlanmıştır. Zorunlu kalınmadıkça idari ve akademik personellerimize süreçle ilgili sorular sorulmaması rica olunur. Son tarihler duyuru metninde açıkça belirtilmiştir. Bu tarihler içerisinde işlem yapmayan öğrencilerimizin mağdur olmamaları için yönergelere ve tarihlere uymaları önemle duyurulur.

STAJ KOMİSYONU

background image