Duyurular

100/2000 YÖK Doktora Bursu Kapsamında Doktora Programları Başvuru Koşulları ve Kontenjanları

Açıklama

100/2000 YÖK Doktora Bursu Kapsamında belirli Doktora Programları ve konular için belirtilen sayılarda doktora öğrencisi alınacak ve burs verilecektir (ilgili link duyurunun altında verilmiştir). Bütünleşik Doktora öğrencilerine azami 5 yıl, Doktora öğrencilerine azami 4 yıl boyunca yılda 12 ay ve ayda 1.550 TL burs ödemesi yapılacaktır. Belirtilen burslardan Doktora ders aşamasında olan öğrenciler de faydalanabilecektir. Sadece bir alan için başvuru yapılabilir. Başvuracak öğrencilerin T.C. vatandaşı olması, bursiyer olarak başladığında kamu veya özel herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olması gerekmektedir. Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam  etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. Adayların öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve öğrenim kredileri devam edebilir.

Genel Başvuru Şartları

1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı  için lisans derecesine sahip olmak.
  3. Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak (ders aşamasında olmak).

Doktora konuları, başvuru evrakları ve kesin kayıt tarihleri için Fen Bilimleri Enstitüsü sayfası: